Globals slibeskole med Rebecca Siri – Strygestålet

Publiseret af: Lena Unger, 10-11-2023



Begynder din kniv at blive sløv? Her viser den professionelle kok Rebecca Siri, hvordan du hurtigt får den gjort skarpere med et keramisk strygestål.

Kniven er det redskab, der bruges allermest i køkkenet. Derfor er det vigtigt, at du passer godt på din kniv. Hvis kniven er blevet rigtigt sløv, kan det være nødvendigt at slibe den med en slibesten, men som regel er det nok at trække kniven nogle gange hen over et strygestål for at få den skarp igen.

Se videoen, eller følg nedenstående trin for at lære, hvordan du bruger Globals strygestål.
 

...

DIAMANTSTRYGESTÅL

Global har både keramiske strygestål og diamantstrygestål. Diamantstrygestålet er grovere i modellen og anvendes ved behov før det keramiske strygestål. Det fjerner mere stål og sliber en ny æg frem. 

...

KERAMISK STRYGESTÅL

Hvis du bare vil gøre din kniv lidt skarpere, er det tilstrækkeligt at bruge et keramisk strygestål. Det egner sig fint til den daglige vedligeholdelse. 

...

DEN RIGTIGE VINKEL

Det er vigtigt at holde kniven i den rigtige vinkel, når du skærper den. Global og andre japanske knive har en vinkel på mellem 10 og 15 grader. Den nemmeste måde at finde vinklen på er at placere tommelfingeren bag på knivryggen og derefter læne æggen og tommelfingeren mod stålet.

...

EN SIKKER HÅND

Skærp kniven ved at trække den på langs med hele æggen på begge sider af strygestålet. Det behøver ikke gå hurtigt, langsomme og sikre bevægelser er bedre end hurtige og usikre. 

RELATEREDE produkter

Ved at klikke 'Acceptér Alle' så giver til tiladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: funktionalitet, statestik og marketing