Har din kniv mistet sin skarphed? Med Globals vådsliber bliver den skarp igen på ingen tid. Her viser den professionelle kok Rebecca Siri, hvordan sliberen fungerer.
Intet ødelægger glæden ved madlavning så hurtigt som en sløv køkkenkniv. Pas godt på din kniv ved at skærpe og slibe den med jævne mellemrum. Hvis kniven er blevet rigtigt sløv, er du måske nødt til at slibe den med en slibesten, men hvis du bare vil friske skarpheden op, er en vådsliber den mest praktiske løsning.
Se videoen, eller følg nedenstående trin for at lære, hvordan du bruger Globals knivsliber.
FORSKELLIGE SLIBEHJUL
Globals vådsliber har slibehjul i tre forskellige finheder: Grov (120 i kornstr), mellemgrov (240 i kornstr) og fin (600 i kornstr).
FYLD MED VAND
Før du bruger sliberen, skal du fylde den med vand. Det holder hjulene rene og forhindrer, at kniven bliver varm.
DEN RIGTIGE VINKEL
Du behøver ikke at tænke på, at du skal holde kniven i en bestemt vinkel. Slibehjulene er indstillet efter Global og andre japanske knive, som har en slibevinkel på 10–15 grader.
SKÆRPNING
Skærp kniven ved at trække bladet igennem de tre slibehjul. Start med syv til ti lette bevægelser på det graveste hjul, så det mellemgrove hjul, og afslut med det samme antal på det fine hjul.
Vil du vide mere om kokkekniven? Den professionelle kok Rebecca Siri viser dig, hvordan du bruger kniven korrekt, og gennemgår, hvilke råvarer den er velegnet til.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på siden
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik, tilpasse indhold og annoncer.
Du kan altid slette gemte cookies i "avancerede indstillinger" i din browser.