Globals slibeskole med Rebecca Siri – Vådsliberen

Publiseret af: Lena Unger, 15-11-2023



Har din kniv mistet sin skarphed? Med Globals vådsliber bliver den skarp igen på ingen tid. Her viser den professionelle kok Rebecca Siri, hvordan sliberen fungerer.


Intet ødelægger glæden ved madlavning så hurtigt som en sløv køkkenkniv. Pas godt på din kniv ved at skærpe og slibe den med jævne mellemrum. Hvis kniven er blevet rigtigt sløv, er du måske nødt til at slibe den med en slibesten, men hvis du bare vil friske skarpheden op, er en vådsliber den mest praktiske løsning.

Se videoen, eller følg nedenstående trin for at lære, hvordan du bruger Globals knivsliber.
 

...

FORSKELLIGE SLIBEHJUL

Globals vådsliber har slibehjul i tre forskellige finheder: Grov (120 i kornstr), mellemgrov (240 i kornstr) og fin (600 i kornstr).

...

FYLD MED VAND

Før du bruger sliberen, skal du fylde den med vand. Det holder hjulene rene og forhindrer, at kniven bliver varm.

...

DEN RIGTIGE VINKEL

Du behøver ikke at tænke på, at du skal holde kniven i en bestemt vinkel. Slibehjulene er indstillet efter Global og andre japanske knive, som har en slibevinkel på 10–15 grader.

...

SKÆRPNING

Skærp kniven ved at trække bladet igennem de tre slibehjul. Start med syv til ti lette bevægelser på det graveste hjul, så det mellemgrove hjul, og afslut med det samme antal på det fine hjul.

RELATEREDE produkter

Ved at klikke 'Acceptér Alle' så giver til tiladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: funktionalitet, statestik og marketing