Prøv at lave en anderledes variant af kapers, som du kan bruge til retter som schnitzel, pasta eller kartoffelsalat.
Kapers tilfører syre og salt til mange opskrifter, hvor de er uundværlige. Ved at lave dine egne kapers af hyldebær kan du samtidig tilføje et lille nordisk og hjemmelavet twist til dine yndlingsretter. Sørg for at koge bærrene i mindst 15 minutter i alt, så får du det perfekte resultat.
Ingredienser
0,5 l umodne hyldebær, 8-10 klaser
0,5 spsk salt
1 spsk sukker
3,5 dl vand
0,5 spsk æblecidereddike
0,5 dl stærk eddike
Sådan gør du
Pluk bærrene af klaserne, og skyl dem. Læg dem derefter i en gryde med en liter vand, og kog dem i fem minutter. Hæld vandet fra, og skyl i koldt vand.
Kog salt, sukker, vand, cidereddike og stærk eddike op til en lage. Tilsæt hyldebærrene, og kog dem ved svag varme i 10 minutter.
Si bærrene fra, men gem lagen. Fyld hyldebærrene i steriliserede glas, og hæld lagen over, så den dækker hele vejen op. Luk glassene til, og lad dem stå i mindst en uge, før du åbner dem.