Syrlig rabarber, cremet friskostcreme og brunet smør – Ludwig Tjörnemos mandelkage byder på årstidens absolut bedste smage. En skøn dessert, der helt sikkert kommer til at vække lykke!
INGREDIENSER
Mandelkage
100 g flormelis
3 æggehvider
40 g mandelmel
40 g hvedemel
100 g brunet smør
Skal af 2 citroner
Rabarberkompot
3 rabarber
1,5 dl sukker
3 dl hvidvin
3 dl rabarbermost (alternativt sodavand)
2 spsk kardemomme, hel
0,5 vaniljestang
Saft af 1 citron
Friskostcreme
1 dl fløde
1 dl friskost
1 tsk sukker
Saft af 1 citron
SÅDAN GØR DU
Mandelkage
Pisk æggehvider og flormelis, indtil marengsen er luftig. Hæld forsigtigt det brunede smør i. Bland mandelmel, hvedemel og citronskal i en skål. Tilsæt de tørre ingredienser til marengsen. Rør og bland godt. Hæld dejen i et ovnfast fad. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter. Tag kagen ud, og lad den køle af.
Rabarberkompot
Skræl rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Bring sukker, vin, rabarbermost, kardemomme, vaniljestang og citron i kog i en gryde. Tilsæt rabarberne, og lad dem koge i ca. 4 minutter, indtil de begynder at blive bløde. Tag gryden af varmen, og lad den køle af.
Friskostcreme
Put alle ingredienserne i en skål. Pisk, indtil fløden er luftig.
Skær et stykke mandelkage ud, og læg det i et glas. Put rabarberkompot og friskostcreme ovenpå. Pynt med rabarber i tern og hakkede mandler. Servér!