Smedefaget har været og er stadig et ærefuldt erhverv i Japan. Smedekunsten har altid haft en særlig plads i den japanske historie, og de myteomspundne samuraisværd kan dateres helt tilbage til 240 f. Kr. Der er løbet meget vand i åen siden da, men myterne og fortællingerne om samuraierne lever videre.
Det var netop den traditionelle japanske smedekunst og det uovertrufne håndværk, der inspirerede chefdesigner Komin Yamada, da han for over 30 år siden fik til opgave af Japans mest velrenommerede knivproducent at udvikle et revolutionerende nyt knivdesign.
Global NI er også designet af Komin Yamada, og serien er godt forankret i hans designfilosofi. For Komin Yamada er kvalitet og innovativt design en proces, der skal have lov til at tage tid.
– Funktion og design skal være naturlige og må ikke stå i vejen for hinanden. De har et fælles liv, er sammenflettede og uadskillelige, siger Komin Yamada.
Global NI-serien består af 18 modeller og to knivsæt. Bladet er tykkere end på den klassiske Globalkniv og har fået en ekstra slibning for at opnå ekstrem skarphed. Bladet er i orientalsk stil og fremstillet af et lag Cromova 18-stål. Håndtagene, som er større end på den klassiske Globalkniv, har en form, der bliver smallere og bidrager til et ergonomisk greb. De karakteristiske "Global-prikker" på håndtaget har fået en ny form, er uden farve, og håndtaget er kendetegnet ved et lyst og elegant design.
Vidste du det?
Global NI slibes til perfektion i hånden af en slibemester. For at blive slibemester skal man være lærling i omkring 8 år, før man anses for at mestre håndværket. Global NI har en ekstrem skarphed og en præcis balance. Alle knive fra Global opnår deres præcise balance, ved at håndtaget fyldes manuelt med den helt rigtige mængde søsand.
Det er vigtigt for en kok at vælge den rigtige kniv til opgaven, men synes du nogle gange, at det kniber med at vælge? Rebecca Siri gør dig klogere på de mest almindelige knivmodeller.
Global, Global Sai, Global Ni og Global Ukon. Hvad er egentlig forskellen mellem Globals serier? Her er de egenskaber, der får knivene til at stikke ud.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på siden
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik, tilpasse indhold og annoncer.
Du kan altid slette gemte cookies i "avancerede indstillinger" i din browser.