Luksus på et fad? Ja, selvfølgelig taler vi om østers. Her deler professionel kok Louise Johansson en lækker opskrift med ponzu og grønne jordbær.
Østers er en af vores mest luksuriøse råvarer - og samtidig en smagsspaltning. Her er en opskrift, der er let at lide, uanset hvilken side du er på. Prøv gerne at erstatte jordbær med en anden syrlig favorit, der er i sæson, som f.eks. havtorn, citrus, rabarber eller tomat.
God appetit!
INGREDIENSER
(4 portioner)
8 stk. Gigas-østers
4 stk. umodne grønne jordbær (eller havtorn, citrus, rabarber eller tomat)
Jordbærponzu
150 g frosne jordbær (eller havtorn, citrus, rabarber eller tomat)
0,5 dl hvid sojasauce
2 spsk. mirin (japansk, sød risvin)
1 tsk. Citronsaft
Sådan gør du
Start med ponzu'en. Forvarm ovnen til 80 grader.
Læg jordbærrene i en lille, ovnsikker form. Dæk dem med plastfolie. Opvarm i ovnen i ca. 45 minutter. Si saften fra.
Bland jordbærsaft, sojasauce, mirin og citronsaft.
Servering
Skær de grønne jordbær tyndt på en mandolin. Åbn østersene og hæld ca. 1 tsk. jordbærponzu på hver østers. Pynt med jordbærskiverne. Færdigt!