Oksemørbrad og rødvinssauce er en klassisk kombination. I denne opskrift har Matilda Ewaldh tilføjet urtepanko for at tilføre lidt sprødhed og friskhed.
Lær at lave oksemørbrad som en professionel! Matilda Ewaldh fra det Svenske Kokkelandshold røber sin lækre og nemme opskrift her. Brug færdig fond til saucen, hvis du vil spare tid, eller lav din egen fra bunden, hvis du vil score stilpoint hos middagsgæsterne.
INGREDIENSER
(Ca. 10 portioner)
Urtepanko
4 dl pankorasp
150 g smør, brunet
1 citron
50 g timian
2 fed hvidløg, knust
1 laurbærblad
Salt og peber
Oksemørbrad
1,5 kg oksemørbrad
1 dl rapsolie
200 g smør, stuetemperatur
Salt og peber
4 timiankviste
4 fed hvidløg
Rødvinssauce
8 dl okse- eller kalvefond, fortyndet
5 skalotteløg
2 timiankviste
3 laurbærblade
2 fed hvidløg
1 gulerod
1 spsk sorte peberkorn
1 dl rødvinseddike
8 dl rødvin
Rapsolie
Salt
SÅDAN GØR DU
Urtepanko
Indstil ovnen på 160 grader. Rist pankoraspen i et ovnfast fad, ca. 10-15 minutter.
Kom det over i en gryde, og tilsæt lidt brunet smør, laurbærblade, timian, hvidløg, salt og peber. Sæt pladen på middel varme, og rør rundt. Tilsæt mere brunet smør, og slut af med citronskal. Sæt til side.
Oksemørbrad
Varm en stegepande op. Gnid oksemørbraden med olie, salt og peber. Steg derefter oksemørbraden, indtil den har en god stegeskorpe. Kom hvidløg, timian og smør i panden, og dryp kødet med smørret. Steg til den ønskede kernetemperatur.
Rødvinssauce
Svits løg, laurbærblade, peber, timian, hvidløg og gulerod i en gryde. Tilsæt derefter rødvin og eddike, og reducèr til det halve. Hæld fonden i, og reducèr lidt mere. Si og smag til med salt og rødvinseddike.