Prøv vores opskrift på dampede bao buns med stegt hoisin-kylling, syltede agurker og soyamayonnaise.
Bao buns eller dampede boller, er en populær ret fra det asiatiske køkken. Det er fluffy, dampet brød, der kan fyldes med alt fra svinekød til tun og svampe. I denne opskrift er sprød kylling, syltede agurker og soyamayonnaise i fokus. Det er en perfekt ret til en hyggelig komsammen, der nemt bliver en favorit – og som man gerne vil lave igen og igen.
Hvad siger du til kylling på fredag?
INGREDIENSER
(4 portioner)
1 pakke kyllingefilet (500 g)
Olivenolie
Hoisinsauce
1 gulerod
1 agurk
2 spiseskeer risvineddike
1 knivspids sukker
1 knivspids salt
1 dl. mayonnaise
1 spiseske japansk soyasauce
1 pakke bao-brød
1 bundt hakket koriander
Sådan gør du:
Skær agurken i tynde stave. Bland eddike, sukker og salt i en skål. Tilsæt agurken. Stil det til side i ca. 10–15 minutter. Rør lejlighedsvis.
Riv guleroden i tynde strimler med en kartoffelskræller.
Bland soya og mayonnaise i en skål.
Varm olie op i en pande. Steg kyllingen i ca. 5–6 minutter. Tilsæt hoisinsaucen og rør rundt. Læg kyllingen på et skærebræt og lad den hvile lidt, før du skærer den ud.
Læg bao-bollerne på en tallerken sammen med lidt vand. Dæk med plastfolie eller en ovnsikker form. Opvarm i mikrobølgeovnen i ca. 1 minut ved højeste effekt. Stil til side.
Fjern plastfolien fra bao-bollerne og del dem forsigtigt på midten. Smør lidt soyamayonnaise på hvert brød. Fyld dem derefter med gulerod, syltede agurker, kyllingeskiver og hakket koriander. Nyd!