Bøf Rydberg er en rigtig svensk klassiker. Det er en luksusudgave af biksemad med oksemørbrad, stegte løg og kartofler i tern toppet med æggeblomme og persille. For at gøre retten endnu mere luksusagtig serveres den her med en lækker sennepscreme.
INGREDIENSER
(4 portioner)
Bøf Rydberg
800 g oksemørbrad, skåret i tern på 2x2 cm
800 g kartofler, skåret i tern
2 løg, hakket
4 æggeblommer
Bredbladet persille, hakket
Salt og peber
Smør til stegning
Sennepscreme
2 spsk sennepspulver
2,5 dl piskefløde
3 spsk sukker
2 spsk dijonsennep
2 spsk revet peberrod
Salt og peber
SÅDAN GØR DU
Læg kartoflerne i blød for at fjerne stivelsen.
Begynd derefter med sennepscremen. Pisk fløden let, og tilsæt de øvrige ingredienser. Pisk lidt mere, og smag til med salt og peber.
Steg kartoflerne i rigeligt smør, indtil de bliver gyldne. Smag til med salt.
Steg løgene ved middel varme, indtil de bliver bløde. Smag til med salt.
Steg kødet på en varm pande i et par minutter, så det får en god farve. Krydr med salt og peber.
Anret kød, løg og kartofler på en tallerken. Pynt med rå æggeblomme, hakket persille og sennepscreme.