En ekstra frisk variant af brombærsyltetøj. Perfekt til at servere som den er eller til brug i bagværk.
Udnyt de solmodne brombær ved at lave syltetøj af dem. Denne opskrift giver de søde bær lidt ekstra friskhed ved hjælp af lime og mynte, og den kan nemt fordobles, hvis du har rigtigt mange bær. Da syltetøjet ikke laves med pektin, skal det koge lidt længere, men det er ventetiden værd.
INGREDIENSER
500 g brombær
300 g sukker
10 g limesaft
5 kviste mynte
SÅDAN GØR DU
Læg en tallerken i fryseren, så du senere kan tjekke, at syltetøjet er kogt færdigt.
Skyl bærrene, og kom dem i en foodprocessor. Bland hurtigt og forsigtigt, så der stadig er lidt større stykker af bærrene tilbage. Del og pres limefrugten, og læg myntekvistene i et ostelærred eller et saftklæde, og bind sammen.
Kom bærpuré, sukker, limesaft og klædet med mynte i en stor gryde eller sauteuse. Rør hele tiden ved middelhøj varme, så syltetøjet ikke brænder på. Skum af efterhånden, så syltetøjet bliver klart.
Kog syltetøjet, indtil det når 100 grader. Brug den frosne tallerken til at tjekke, om syltetøjet er færdigt, ved at lægge en klat på den. Vent derefter et par sekunder, og træk fingeren igennem. Syltetøjet skal være fast og dele sig uden at løbe tilbage. Kog og tjek igen, indtil syltetøjet har den rette konsistens.
Fjern klædet med mynte, når syltetøjet er færdigt, og hæld det i rene, steriliserede glas. Sæt låg på, og vend på hovedet for at skabe et vakuum i glasset. Opbevar derefter uåbnede glas stående ved stuetemperatur.