En smule hvidløgssmør på toppen - det giver de fleste råvarer et ekstra twist. Her deler Ludwig Tjörnemo fra det svenske kokkelandshold en god og krydret opskrift!
Den klassiske brug af hvidløgssmør er at bruge det på grillet kød, men det kan bruges til så meget mere! Server det til fx. varme grøntsager, fisk eller hvorfor ikke til en skive nybagt brød? Prøv det af, og se hvad du bedst kan lide!
Ludwigs opskrift
INGREDIENSER
Hvidløgssmør
(ca 6 portioner)
1 fed hvidløg
300 g smør - rumtemperatur
2 spsk ristet mandel
3 spsk purløg
30 g lagret, revet fast ost
1 st citron
Sådan gør du
Rist mandler, hak dem og læg dem i smør – som har rumtemperatur. Tilsæt revet hvidløg, citronjuice og finthakket purløg. Smag til med salt, peber og evt. Citronsaft. Rul det ind i stanniol til det har den ønskede form. Det passer perfekt til grillet fisk, kød eller asparges.