Tag din grillkunst til næste niveau! At eksperimentere med nye smage og teknikker er en god måde at udfordre dig selv på i din madlavning. Her lærer kokken Jennie Walldén, hvordan du laver jjukkumi gui – grillet blæksprutte på koreansk maner.
Ingredienser
Grillet blæksprutte (4 portioner)
600 g moscardini-blæksprutter
2 spsk gochujang (koreansk fermenteret chilipasta)
0,5–1 spsk gochugaru (koreansk chilipulver)
1 spsk koreansk eller japansk soja
1 spsk mirin (sød japansk risvin)
1–2 spsk sukker
1 spsk sesamolie
0,5 tommelstort stykke ingefær, revet
2 fed hvidløg, revet
2 tsk ristede sesamfrø
1 håndfuld brøndkarse
Sojaaioli
3 spsk koreansk eller japansk soja
2 spsk riseddike
1 æg
3 dl rapsolie
2 tsk sesamolie
1 fed hvidløg, revet
Hurtigsaltet agurk
1 lille agurk
2 forårsløg
1 tsk salt
2 tsk sukker
Til servering
Friskkogte koreanske eller japanske ris
Hovedsalat eller frillicesalat
Hjemmelavet kimchi
Sådan gør du
Skyl og rens blæksprutterne. Lad dem dryppe af. Bland de øvrige ingredienser til blæksprutterne, undtagen sesamfrø og brøndkarse. Bland med blæksprutterne, og lad dem marinere i mindst 1 time, gerne natten over i køleskabet.
Skær agurk og forårsløg i tynde skiver. Læg dem i en skål. Drys salt og sukker over, og bland det hele godt. Lad det stå i ca. 30 minutter. Hæld al overskydende væske fra før servering.
Reducér soja og eddike til 2 spiseskefulde væske. Lad dem køle af. Læg ægget i en cylinderformet skål. Tilsæt olierne, revet hvidløg og 1 spsk af sojareduktionen. Blend til en tyk creme med en stavblender. Smag til med mere af sojareduktionen.
Grill blæksprutterne i 3–4 minutter. Vend dem af og til, så de bliver grillet hele vejen rundt. Servér den grillede blæksprutte med ris, saltet agurk, kimchi og sojaaioli. Pynt med wasabirucola og sesamfrø.
Tip! Hvis du ønsker det, kan du erstatte blæksprutten med svinekød i skiver, kejserhatte eller østershatte.

Jennies kimchi
Kimchi er et klassisk koreansk tilbehør, der passer perfekt til grillmad. Perfekt til det meste – hvis du spørger nogen fra Korea. Det er ikke særligt svært at lave sin egen kimchi, men det tager lidt tid. Hvis du planlægger en koreansk grillfest i weekenden, er det en god idé at lave kimchien i begyndelsen af ugen!
LÆS MERE