Sådan gør du
Skyl og rens blæksprutterne. Lad dem dryppe af. Bland de øvrige ingredienser til blæksprutterne, undtagen sesamfrø og brøndkarse. Bland med blæksprutterne, og lad dem marinere i mindst 1 time, gerne natten over i køleskabet.
Skær agurk og forårsløg i tynde skiver. Læg dem i en skål. Drys salt og sukker over, og bland det hele godt. Lad det stå i ca. 30 minutter. Hæld al overskydende væske fra før servering.
Reducér soja og eddike til 2 spiseskefulde væske. Lad dem køle af. Læg ægget i en cylinderformet skål. Tilsæt olierne, revet hvidløg og 1 spsk af sojareduktionen. Blend til en tyk creme med en stavblender. Smag til med mere af sojareduktionen.
Grill blæksprutterne i 3–4 minutter. Vend dem af og til, så de bliver grillet hele vejen rundt. Servér den grillede blæksprutte med ris, saltet agurk, kimchi og sojaaioli. Pynt med wasabirucola og sesamfrø.
Tip! Hvis du ønsker det, kan du erstatte blæksprutten med svinekød i skiver, kejserhatte eller østershatte.