Verdens bedste sandwich? Ludwig Tjörnemos kyllingesandwich med cremet svampepuré og syrlig saltagurk er en rendyrket madoplevelse. Opskriften er lige så velegnet til søndagsbrunch som til en udendørs frokost.
INGREDIENSER
Kyllingesandwich (8 stk.)
8 skiver surdejsbrød (eller brød efter eget valg)
4 kyllingelårfileter med skind
4 saltagurker
8 spsk ristede løg
1 spsk smør
Svampepurè
100 g champignon
150 g friskost naturel
1 citron
1 potte kruspersille
1 spsk smør
1 spsk olie
1/4 tsk salt
1/4 tsk peber
Omslag
Bagepapir
Husholdningssnor
SÅDAN GØR DU
Indstil ovnen på 100 grader. Varm en stegepande med smør op. Steg kyllingefileterne med skindsiden nedad, indtil de er gyldenbrune. Tag panden af pladen. Bag fileterne færdige i ovnen, indtil de har en kernetemperatur på 70 grader.
Riv svampene fint på et rivejern. Steg i olie og smør. Bland de stegte svampe med friskost og citronskal. Hak persillen og tilsæt den. Smag til med salt og peber.
Læg brødskiverne klar. Smør rigeligt med svampecreme på. Læg kylling og saltagurk i skiver på. Kom ristede løg på toppen. Pak sandwichen ind i bagepapir, og bind snoren rundt om begge ender. Del den i to, og servér!