Opfrisk grøntsagerne og udnyt de halvtomme dåser i køleskabet. Her lægger den professionelle kok Thomas Sjögren ud med en super lækker vegetarisk ret lavet af køleskabsrester.
De fleste ingredienser bliver kedelige efter at have stået lidt i køleskabet. En nem måde at friske gamle grøntsager op på er, at sautere dem i en wokpande. Hvis du også har lidt nudler og nogle dåser med asiatiske saucer derhjemme, kan du hurtigt lave en luksuriøs nudelret af resterne.
Farvel madspild - hej restefest!
INGREDIENSER
(2 portioner)
Nudelsuppe
150 g. nudler (gerne ramen eller soba)
0,5 hoved broccoli
0,5 roman salat
6 champignoner
0,5 chili, fint hakket
3–5 cm. ingefær, fint hakket
2 dl. fortyndet kyllingefond (eller grøntsagsfond)
1 dl. japansk soja
1 dl. teriyakisauce
2 spsk. risvineddike
Olie
Evt. en smule limejuice
Topping
Sesamfrø
Forårsløg
Frisk koriander
Kogt æg
Sådan gør du
Pil ægget og læg det i en skål med soja.
Skær svampe og grøntsager i mindre stykker. Opvarm olie i en wokpande. Steg svampene, broccolien og salaten hver for sig, indtil stykkerne har en jævn stegeskorpe. Læg det til side.
Sved ingefær og chili i olie. Tilsæt sojaen fra æggeskålen sammen med kyllingefonden, risvineddiken og teriyakisaucen. Lad bouillonen koge sammen. Smag eventuelt til med lidt limejuice.
Varm grøntsagerne op i bouillonen. Kog nudlerne i en separat gryde.
Læg nudlerne i bunden af to dybe tallerkener. Tilsæt bouillonen og grøntsagerne. Top med sesamfrø og strimlet forårsløg. Del ægget i to og læg en halvdel i hver skål. Afslut med nogle kviste koriander.