Gør middagen ekstra lækker med den professionelle kok Marcus Bremdals opskrift på ovnbagt rødspættefilet. Virkelig lækkert!
Hvordan giver du middagen et ekstra strejf af luksus? Med denne lækre fiskeret af Marcus Bremdal fra det svenske kokkelandshold. I denne opskrift er der ovnbagt rødspættefilet med et drys af urter og friske kartofler på menuen. Toppet med champagnesauce, rejer og sprøde grøntsager!
INGREDIENSER
(ca 6 portioner)
Ovnbagt rødspættefilet
900 g rødspættefilet
2 dl hvidvin
2 spsk smør
Salt
Champagnesauce
3 dl hvidvin
4 dl fiskefond
5 dl fløde
3–4 spsk smør
1/2 spsk champagnevin eller hvidvinseddike
2 st skalotteløg (skrællet og skåret i små stykker)
smør til stegning
2 spsk champagne
Salt
Friske kartofler vendt i urter
900 g kartofler
1 håndfuld dild
1 håndfuld purløg
1 håndfuld kørvel
2 spsk smør (klaret)
Grøntsager
12 st grønne asparges
100 g ærter med bælg
150 g blomkål
Topping
35–40 st rejer (skrællede)
SÅDAN GØR DU
Tænd ovnen på 150 grader. Start med champagnesaucen.
Champagnesauce
Varm en sauterpande op med smør. Sauter løg uden det får farve.
Tilsæt vineddike og lad det koge sammen med løget. Tilsæt derefter hvidvin og lad det koge sammen indtil der ca. er 1,5 dl tilbage. Tilsæt fiskefond og lad det koge til der er ca 2 dl. tilbage.
Bring fløden i kog i en seperat kasserolle. Lad det koge på middelvarme til halvdelen af fløden er tilbage. Hæld den reducerede fløde i vin/fond saucen. Lad det koge på middelvarme i nogle minutter, til det hele er kogt sammen.
Anvend en stavblender og bland smøret i saucen. Man kan også bruge en røremaskine. Smag til med salt. Kog saucen op en sidste gang, og tilsæt en sjat champagne. Rør i saucen igen.
Friske kartofler vendt i urter
Hak urterne og kog kartoflerne i en kasserolle med saltvand. Lad det koge indtil kartoflerne er blevet bløde. Hæld vandet fra og behold låget på indtil det skal serveres.
Grøntsager
Skræl asparges og bælgærter. (fra bælg)
Blancher asparges i saltet vand, i ca. et minut. Tag det op og læg det i en skål med isvand.
Gør det samme med blomkålen; blancher i 1 minut og løft det op og læg det i en separat skål med isvand. Gentag proceduren med bælgærterne.
Tag asparges op af isvandet og gør dem sprøde med en brænder – har du ikke en brænder, så kan du sagtens undvære og servere asparges som de er.
Ovnbagt rødspættefilet
Skær rødspættefileten i 6 stykker. Rul dem sammen til fine ruller. Placer rullerne i et ovnsmurt fad. Hæld hvidvin over og drys med salt.
Dæk fadet med folie og bag det i ca. 12 min eller til fisken har en temperatur på mellem 45-48 grader.
Servering
Vend kartoflerne i lidt klaret smør, tilsæt urter og rør rundt. Server det ved siden af.
Varm asparges, blomkål og bælgærter i en kasserolle med lidt smør. Læg fisken på tallerkenen. Fortsæt med grøntsagerne, derefter rejerne. Skum saucen op og hæld over fisken.
Servér og nyd!