Findes der noget lækre end trøfler? Prøv denne påskeopskrift med lemon curd, lakridsganache og hvid Valrhona-chokolade.
Påsketrøfler er den perfekte afslutning til middagsselskabet. De lyser op med både farve og smag - og kan forberedes lang tid i forvejen. Bag opskriften står Joel Lindqvist fra Dessertmästarna.
Gult og godt!
Ingredienser
Skal
Gult kakaosmør
Sort kakaosmør
Valrhona Ivoire 35% (hvid chokolade)
Lemon curd
110 g. smør
2 stk. citroner, saft og skal
90 g. + 110 g. sukker
2 æg
4 cl. citronvodka
Salt
Lakridsganache
88 g. fløde
50 g. glukose
50 g. muscovadosirup
65 g. lakridspasta
60 g. mælkechokolade 46%
122 g. mørk chokolade 72%
40 g. smør
Øvrigt
Chokoladeforme
Sådan gør du
Skal
Smelt det farvede kakaosmør. Brug en pensel til at male et valgfrit mønster med kakaosmør i chokoladeformene.
Temperer den hvide chokolade og fyld chokoladeformene op.
Lad det hvile i 30 sekunder, vend derefter formene og fjern overskydende chokolade. Sæt formene i køleskabet og lad dem stivne. Lav lemon curd og lakridsganachen i mellemtiden.
Når skallerne er stivnet, fyld dem med en tredjedel lakridsganache og en tredjedel lemon curd.
Temperer chokoladen igen og "luk" chokoladerne. Sæt dem i køleskabet i 20 minutter, inden du fjerner dem fra formene.
Lemon curd
Smelt smør i en gryde og riv citronskallen. Tilsæt citronsaft og 90 g. sukker. Varm op, indtil sukkeret er opløst.
Imens piskes æggene sammen med 110 g. sukker. Hæld citronsmørret over æggeblandingen under omrøring. Sæt gryden tilbage på varmen og varm op til 86 grader.
Tag det af varmen og rør vodka og salt i. Hæld blandingen i beholdere og opbevar i køleskabet.
Lakridsganache
Bring fløde, glukose, muscovadosirup og lakridspasta i kog.
Hæld den varme blanding over chokoladen og rør sammen.
Når ganachen når 35 grader, tilsæt smør og rør.