Fennikel og laks er to smagsvenner, der passer perfekt sammen. Her finder du kombinationen i en frisk og let middagsopskrift!
Fennikel med sin sprødhed og milde lakridssmag, er det perfekte følgeskab til laks i alle former. Nedenfor præsenterer Matilda Ewaldh fra det Svenske kokkelandshold en rimet og marineret laksefilet, serveret med fennikelcrudité og sojaemulsion.
En must-try!
INGREDIENSER
(ca. 10 portioner)
Sojaemulsion
3 æg
2 spsk. japansk soja
1 spsk. dijonsennep
1–2 spsk. champagneeddike
4–5 dl. rapsolie
2 spsk. sesamolie
Salt
Laks – rimet
1 kg. lakseside
2 liter vand
200 g. salt
Laks – marineret
1 rød chili
50 g. ingefær
0,5 dl. sesamfrø (sorte og hvide)
4 dl. japansk soja
2 dl. olivenolie
1 spsk. chiliflager
1 spsk. sukker
2 spsk. flydende honning
Salt
Peber
Fennikelcrudité
2 fennikel
1 blomkål
1 broccoli
1 dl. champagneeddike
2 dl. sukker
2 dl. vand
1 spsk. anisfrø
Olivenolie
Flagesalt
sådan gør du
Sojaemulsion
Blend æg, salt, soja, eddike og dijonsennep. Tilsæt rapsolie lidt ad gangen, indtil emulsionen begynder at tykne. Tilsæt sesamolie. Smag til med eddike og salt.
Laks
Fin hak chili og skræl ingefær. Riv derefter ingefær ned i en skål. Tilsæt resten af ingredienserne til marinaden og rør rundt.
Opløs salt i vand. Læg laksesiden i vandet i ca. 20 minutter. Tag op og tør af. Skær i 10 portionsstykker. Steg laksestykkerne på alle sider i en varm pande. Læg derefter laksen i marinaden.
Fennikelcrudité
Bring eddike, sukker, vand og anis i kog. Skær fenniklen tyndt. Hæld den kogende lage over fenniklen og lad det køle af.
Skær broccoli og blomkål tyndt og læg dem i isvand. Afdryp og bland med olivenolie og salt. Top med urter og blomster.