Vil du prøve at spise mere tang i din kost? Her giver vi dig en lækker opskrift! Knækbrød med tørret sukkertang er perfekt sammen med ostefadet.
Tang er ikke bare en råvare, der er god for miljøet. Det er også en rigtig umami bombe og lækker i alle slags brød. Du skal bare tilsætte tørret, forarbejdet tang i dejen. I denne opskrift har vi valgt at anvende sukkertang, som du både kan finde i havet og på nettet.
INGREDIENSER
2 dl vand, kogende
1,5 dl tørret sukkertang, vædet
1,5 dl majsmel
1,5 dl solsikkefrø
1 dl græskarfrø
0,5 dl hørfrø
0,5 dl olivenolie
2 tsk havsalt
SÅDAN GØR DU
Sæt ovnen på 150 grader.
Bland mel, frø og salt sammen. Hæld det kogende vand over, og lad det køle af i 5-10 min.
Imens blander du sukkertangen sammen med olien. Rør det sammen med dejblandingen.
Læg halvdelen af dejen på bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir ud, og gør dejen tynd, ca. 1-2 mm. Gentag med den resterende dej.
bag knækbrødet i midten af ovnen i ca 25–30 minutter. Tag det ud, og lad det køle af inden servering.