Alsidige alger

Lad alger blive et fast indslag ved middagsbordet! Her lærer vi dig mere om den klimavenlige råvare – og giver dig tips til hvordan du kan anvende den i din madlavning.
Alle ved, at vi er nødt til at gøre noget for at redde miljøet. Der kører en debat omkring hvad fremtidens spisekammer skal indeholde. Insekter, laboratoriemad og bælgfrugter er et par af kandidaterne. Men hvad hvis folk selv får lov til at vælge? Ja, så vælger vi hellere havet. Ifølge en svensk undersøgelse fra 2021 topper tang og alger listen over mad vi ønsker os i fremtiden.
Alger er ikke bare godt for miljøet – det er også en superfood som indeholder proteiner, mineraler og flerumættede fedtsyrer. Desuden er det en bombe af umami, der i lang tid har været en naturlig del i asiatisk madlavning. Måske du ikke er helt klar til at skifte din grønne salat ud med en tangsalat endnu? Så kan du i stedet smugstarte med at bruge tang og alger som somagserstatter i din favoritmad.

Tangknækbrød
Opskrift! Tørret tang giver en rigtig god smag i knækbrød. Du bestemmer selv om du vil ud at fange dine egne alger, eller de skal bestilles over nettet i en færdig pakke.
TIL OPSKRIFTENLÆS OGSÅ

Tangknækbrød
Tørret tang giver en rigtig god smag i knækbrød. Du bestemmer selv om du vil ud at fange dine egne alger, eller de skal bestilles over nettet i en færdig pakke.
Læs mere
Sushiskole – Uramaki
I vores sushiskole viser Jens Rahbek trin for trin hvordan du laver uramaki ruller.
Læs mere
Hvidløgssmør
En smule hvidløgssmør på toppen - det giver de fleste råvarer et ekstra lækkert twist. Her deler Ludwig Tjörnemo fra det svenske kokkelandshold en god og krydret opskrift!
Læs mere