Fjeldørred med polenta, citron & kartoffelsalat

Tag din grillkunst til næste niveau! At eksperimentere med nye smage og teknikker er en god måde at udfordre dig selv på i din madlavning. Edin Dzemat har både sine rødder og sit hjerte på Balkan. Her byder han på en frisk fiskeret med balkantema.
Ingredienser
Edins fjeldørred (4 portioner)
2 fjeldørreder, uden ben
1 spsk polenta
Revet skal af 1 citron
400 g nye kartofler
200 g bladbede
1 spsk dijonsennep
1 spsk æblecidereddike
2 spsk creme fraiche
2 spsk solsikkeolie
Salt
Sådan gør du
Kog kartoflerne i vand tilsat salt. Lad dem køle af. Skær kartoflerne i skiver, og læg dem i en skål. Tilsæt dijonsennep, creme fraiche, salt, æblecidereddike, solsikkeolie og fintstrimlet forårsløg. Rør godt sammen.
Blanchér bladbede i saltet vand og smør i ca. 30 sekunder.
Drys polenta over fisken, krydr med salt, og riv citronskal hen over. Vend fisken, og gør det samme på den anden side. Grill fisken på begge sider. Fisken er klar, når den har en kernetemperatur på ca. 45 grader.
Servér fisken sammen med blancheret bladbede og kartoffelsalat.

ENTRECÔTE MED KAJMAK & AJVAR
Har du lyst til at smage mere af Balkan? Så lav Edins lækre grillede entrecôte! Hvis du serverer kødet sammen med hjemmelavet ajvar, somunbrød, grøn salat og kajmak, har du skabt en ret, der er typisk for Balkankøkkenet. Som Edin selv siger: "Mere Balkan bliver det ikke".
LÆS MERE