SÅDAN GØR DU
Mandelkage
Brun smør i en kasserolle og lad det køle. Sæt ovnen på 180 grader. Rør sukker, æggehvide, mandelmel, mel, citronskal og salt sammen.Tilsæt det brunede smør i omgange og rør det til en jævn blanding.
Smør formen og hæld blandingen i. Bag det i midten af ovnen på 180 grader, i cirka 10-12 minutter. Tag det ud, og lad det stå og køle af på køkkenbordet.
Vaniliecreme
Kog mælk og vanilie op i en kasserolle. Lad det derefter stå og trække i ca. 15 minutter. Rør æg, sukker og maizena sammen. Tilsæt mælk og vanilieblanding. Rør det hele sammen. Hæld blandingen over i en kasserolle. Kog det op, mens du rører kraftigt og bryder smøret ned. Vær forsigtig, så cremen ikke brænder på. Når cremen begynder at blive tyk – tag det af komfuret, lad det derefter køle af.
Pisk fløden. Når vaniliecremen er blevet kold skal du komme halvdelen af fløden i cremen. Fortsæt derefter med at hælde fløde i til det har den konsistens du ønsker.
Servering/topping
Grill fersknerne indtil overfladen er blevet karameliseret. Hak mandlerne groft. Skyl hindbær. Tag et stykke af mandelkagen, bryd det ned til mindre stykker og placer det i bunden. Tilsæt fersken, placer hindbær og top med den luftige vaniliecreme. Afslut med et par citronmellise – blade og hakkede salte mandler på toppen.
Klar til servering!