Karameliserede ferskner med luftig vanilie

Er du på jagt efter en lækker dessert til grill – middagen? Så skal du prøve den svenske professionelle kok Sebastian Gibrands opskrift på grillede ferskner! En saftig dessert, der byder på sommerens bedste smag: Sød frugt, hindbær, vanilie og mandel.
Ingredienser
Ferskner
4 st halve
Mandelkage
2–3 dl sukker
6–7 st æggehvide
3 dl mandelmel
1 dl hvedemel
240 g smør
SÅDAN GØR DU
Smør formen og hæld blandingen i. Bag det i midten af ovnen på 180 grader, i cirka 10-12 minutter. Tag det ud, og lad det stå og køle af på køkkenbordet.
Kog mælk og vanilie op i en kasserolle. Lad det derefter stå og trække i ca. 15 minutter. Rør æg, sukker og maizena sammen. Tilsæt mælk og vanilieblanding. Rør det hele sammen. Hæld blandingen over i en kasserolle. Kog det op, mens du rører kraftigt og bryder smøret ned. Vær forsigtig, så cremen ikke brænder på. Når cremen begynder at blive tyk – tag det af komfuret, lad det derefter køle af.
Grill fersknerne indtil overfladen er blevet karameliseret. Hak mandlerne groft. Skyl hindbær. Tag et stykke af mandelkagen, bryd det ned til mindre stykker og placer det i bunden. Tilsæt fersken, placer hindbær og top med den luftige vaniliecreme. Afslut med et par citronmellise – blade og hakkede salte mandler på toppen.

6 FRUGTER TIL GRILLEN
Hvilken frugt lægger du helst på grillen? Vi giver dig tips om nogle favoritter som er perfekte at putte på gløderne, og servere som dessert en lun sommeraften.
LÆS MERE