Nyt år, ny start! Vi giver tips til opskrifter og redskaber til en grønnere hverdag.
Vil du gerne leve mere bæredygtigt? Så gælder det om at starte forandringen det rigtige sted – nemlig i køkkenet. Klimavenlig madlavning handler om at vælge ingredienser, der er grønne, lokalt dyrkede og sæsonbetonede. Men det handler også om at håndtere råvarerne med de rette redskaber.
Her er fire must-haves for enhver veggie-kok.
1. GRøNtsagshakker
Fine råvarer fortjener at blive behandlet med omhu – uanset om det er fjerkræ, fisk eller grøntsager på menuen. For dem, der ønsker at lave mere vegetarisk mad, er en grøntsagshakker et must. Det store, rektangulære knivblad giver dig perfekt kontrol over snittene. Kniven er lige så velegnet til at hakke løg som til at skære større råvarer som rodfrugter, kål og salat.
2. SKræller
Globals skræller er et andet skarpt værktøj. Skrælleren har tre udskiftelige blade, hvilket giver dig mulighed for at skifte blad afhængigt af råvaren. Vælg det lige blad til frugt, grønt og rodfrugter med hård skal, og det tandede til frugter med blødt skal. Vil du skære grøntsagerne i tynde stave? Ja, så skal du i stedet vælge det sidste alternativ: juliennebladet.
3. Skrællekniv
Når du fylder dit skab og køleskab med grønne råvarer, skal du samtidig tænke på din knivsamling. Grøntsager skal skrælles, skives, hakkes, ternes og tourneres – og her er en skarp køkkenkniv ikke nok. En lille kniv, der kan udføre store bedrifter, er Globals tournierkniv. Kniven har et buet og smidigt blad, hvilket letter håndteringen af runde råvarer.
4. Serveringsbestik
Sidst men ikke mindst – læg lidt ekstra kærlighed i serveringen. Globals serveringsbestik i stål er stilfuldt og praktiske at dække op med. Der er flere forskellige modeller at vælge imellem, lige fra klassiske salatbestik til smidige serveringstænger. Tængerne passer perfekt til mange vegetariske favoritter, såsom pastaretter og ovnbagte rodfrugter.
Opskriftstip!
Hvordan udnytter du bedst årets første grøntsager? Selvfølgelig ved at bage dem. Gulerødder og asparges, der er blevet bløde i ovnen – og så lidt smuldret gedeost på toppen. Hvis det ikke er magi på en tallerken, hvad er så?
Læs mere