Hvad er forskellen på en kokkekniv og en universalkniv? Og hvilke er de vigtigste modeller i knivblokken? Find ud af dette og meget mere i Gibrands knivguide!
Sebastian Gibrand er en rigtig konkurrencekok med placeringer i flere professionelle konkurrencer. Han har været leder af det svenske kokkelandshold, stået som vinder af Kokkekampen på svensk tv og repræsenteret Sverige i den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d'Or. I alle sine gastronomiske bedrifter har Sebastian haft Globalknivene lige ved hånden.
Det er vigtigt for en kok at vælge den rigtige kniv til opgaven – men synes du nogle gange, at det kniber med at vælge? For at hjælpe dig har Sebastian lavet en guide, hvor han gennemgår nogle populære modeller og deres anvendelsesmuligheder. Se her!
KoKKEkniv
Kokkekniven er kokkens allerbedste ven. Det er en alsidig knivmodel, som du kan bruge til at skære, hakke og udskære langt de fleste råvarer. Følg linket for at lære hvordan du får mest muligt ud af din kniv i køkkenet.
læs mere
GRØNTSAGSKNIV
Grøntsagskniven har et rektangulært blad. Det gør den særligt velegnet til intensiv hakning og andre opgaver, der kræver god kontrol over snittet. For dem, der laver meget vegetarisk mad, er grøntsagshakkeren et must.
LÆS MERE
BRØDKNIV
Med en savtakket brødkniv er det nemt at skære brød i skiver og dele rundstykker. Tænderne på skæret gør det let for kniven at få fat i skorpen og skære igennem brødet uden at ødelægge strukturen.
LÆS MERE
SKRÆLLEKNIV
En lille handy kniv, der er perfekt til frugt og grønt. Brug enten kniven i luften til at skrælle eller på skærebrættet til at skære mindre råvarer ud. Her lærer Sebastian os, den bedste måde at bruge skrællekniven på.
LÆS MERE
SPECIALKNIVE
Kan du godt lide at skeje lidt ud i din madlavning? Så er det måske på tide at udvide din knivsamling. Her giver Sebastian dig et tip om nogle skarpe knivmodeller, som kan være gode at have.
LÆS MERE