Kokkekniv 20 cm
Art. Nr: GU-01Kokkekniv fra Globals serie Ukon, 20 cm.
Kokkekniven er kokkens bedste ven. Det er en alsidig knivmodel, som du kan bruge til de fleste råvarer, når de skal skæres, hakkes og skæres i tern. Knivbladets vægt gør det nemmere, når man arbejder med store stykker kød og rodfrugter.
Vil du have mere at vide om filetkniven? I Globals knivguide viser Globals ambassadør Rebecca Siri, hvordan du bruger kniven på den rigtige måde, og han gennemgår, hvilke råvarer den egner sig til.
GLOBAL UKON
Global Ukon er Global's mindste serie. Navnet "ukon" er japansk og betyder foreningen af det traditionelle og det nye. Knivene har et nyt, skarpt design, samtidig med at de er lige så funktionelle som tidligere modeller.
Serien er fremstillet af Globals egen stålblanding, Cromova 18. Det, der adskiller Global Ukon fra andre Global-knive, er klingen, som i dette tilfælde er grovere og har en skarpere kant. Ukon-knivene imponerer med en skærevinkel på 15 grader. Serien har også et stilfuldt ergonomisk håndtag med tommelfingerstøtte, både for højre- og venstrehåndede.
Garantivillkor
Tre år fra indkøbsdato - kvittering med dato skal forevises. Skader på æg eller spids erstattes ikke. Her henviser vi til nærmeste professionelle sliberi. Garantien omfatter ikke Globals tekstiler, for dem gælder købsloven. Det betyder, at du har ret til at reklamere forudsat, at rådene om vedligeholdelse er blevet fulgt.
VEDLIGEHOLDELSE AF GLOBALKNIVE
En fabriksny Globalkniv er ekstremt skarp. Præcis så skarp, som du ønsker, at en køkkenkniv skal være. Men for at din kniv kan fortsætte med at præstere på samme niveau, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.
RENGØRING
Sørg altid for at vaske din kniv op. Vask kniven op i hånden med vand og lidt opvaskemiddel, så snart du er færdig med at bruge den, og tør den med et viskestykke. Du må aldrig vaske en Globalkniv i opvaskemaskinen – det har hverken kniven eller maskinen godt af. Opvaskemaskinens kurve kan blive ødelagt, og opvaskemidlet kan forårsage rust på kniven.
UNDERLAG
Brug et underlag, der er skånsomt mod kniven, f.eks. Globals skærebrætter af træ, plast eller sukkerrør. Det er vigtigt, at underlaget er blødt. Hvis skærebrættet er hårdere end kniven, vil kniven tage skade.
SLITAGE
Prøv at undgå at slide knivsæggen unødigt. Brug bagsiden af kniven, når du skraber skærebrættet rent, så æggen ikke bliver sløv. Undgå også at skære i frosne råvarer eller hårde knogler.
OPBEVARING
Globalknive bør ikke ligge og gnide mod hinanden i bestikskuffen. Det bedste er at opbevare dem i en knivtaske, en knivblok eller på en magnetliste. Hvis du bruger en magnetliste, skal du placere kniven på listen med ryggen først for at undgå skader.
VEDLIGEHOLDELSE
For at opretholde en skarp æg er det nødvendigt at skærpe kniven med jævne mellemrum. Hold din Globalkniv i god stand ved at trække den hen over et strygestål eller igennem en vådsliber en gang eller to om måneden. Hvis kniven ikke bliver skarp nok med strygestålet eller vådsliberen, er det nødvendigt at omslibe kniven. Du kan vælge at gøre det selv med en slibesten eller aflevere kniven hos en erfaren sliber. Husk, at japanske knive skal have en vinkel på 10-15 grader.
DEL DINE BILLEDER MED GLOBAL-KNIVE
Tag #yesglobalknive så vil dine billeder måske blive vist her.