Grill grøntsagerne! Kål er en middagsfavorit som du let kan variere med forskellige smagsvarianter. Lad dig inspirere af Øyvind Bøe Dalelys asiatisk inspirerede opskrift.
Normalt serveres kål i strimler eller hakket i salat, men faktum er at det også er utrolig lækkert at grille kål. Gør som Øyvind Bøe Dalely og varm kålen med fx chili, hvidløg, ingefær og koriander. Retten fungerer udmærket både i sig selv og som grilltilbehør.
Prøv at vær kreativ ved grillen!
INGREDIENSER
1 kål, gerne spidskål
1 spsk sesamolie
1 spsk solsikkeolie
1 potte koriander
1 potte mynte
1 spsk sorte og hvide sesamfrø, ristede
Kryddersmør
4 spsk smør
1 spsk chili, fint hakket
1 spsk hvidløg, fint hakket
1 spsk ingefær, fint hakket
SÅDAN GØR DU
Bland alle ingredienser til kryddersmøret. Del kålen i store stykker. Pensl kålen med olie. Krydr med salt og peber. Pensl med kryddersmør.
Top den grillede kål med koriander, mynte og sesamfrø.