Enkelt, varmt og velsmagende! Her deler kokken Louise Johansson opskriften på en dampende varm suppe i forårets grønne farve.
Nyd alle de gode råvarer, som hører sæsonen til, og invitér vennerne til en hyggelig suppefrokost derhjemme! Her giver Louise Johansson os opskriften på en grøn suppe smagt til med grønkål, ærter, grøn karry og lime. Og den er lige så god dagen efter i madpakken!
Grønt er lækkert!
INGREDIENSER
Grønkålssuppe
(4 portioner)
2 fed hvidløg, skåret i skiver
½ porre, strimlet
2 spsk. olivenolie
200 g. grønkål, groft hakket
2 tsk. grøn karrypasta
5 dl. frosne ærter
8 dl. kokosmælk
3 dl. vand
1 grøntsagsbouillonterning
65 g. spinatblade
Saft og revet skal fra 2 limefrugter
1½ tsk. salt
2 dl. græsk yoghurt
Sådan gør du
Hæld lidt olie i en stor gryde, svits hvidløg og porre i 2 min. Tilsæt grønkål og karrypasta og svits yderligere 2 min.
Hæld ærter, kokosmælk, vand og grøntsagsbouillonterning i gryden og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i 5 min.
Blend suppen glat i en blender sammen med spinat.
Smag suppen til med limeskal, limesaft og salt.
Server suppen med en klat yoghurt på toppen.
Flere toppingtips!
Blandede frø
Tag nogle håndfulde af dine foretrukne frø, bland dem med en smule vand og en knivspids salt. Kom dem på en bageplade og rist dem i ovnen, indtil de bliver gyldenbrune. Perfekt som topping til suppe, pizza, salat og yoghurt!
Tortillastrips
Har du tortillas tilovers efter tacos? Skær dem i strimler, steg dem i et par minutter og drys lidt salt over dem. Så har du det perfekte sprøde element til din suppe! Kombiner gerne med yoghurt eller creme fraiche.
Parmesan & pinjekerner
Alle elsker vel parmesanost. Et godt tip er at rive en stor bunke parmesan over suppen og derefter toppe med ristede pinjekerner. Det vil være en succes!