Premiere for forårets grøntsager! Er du en af dem, der glæder sig til at udforske grøntsagsafdelingen til foråret? Her er fem redskaber, du ikke kan undvære.
På denne tid af året er mange af os trætte af overvintrede rodfrugter og tomater uden smag og farve. Med forårets grøntsager kommer lysten til at lave mad tilbage - og i stor stil. Årets første grøntsager er virkelig i en klasse for sig selv! Nedenfor giver vi tips til, hvordan du, med det rette værktøj, kan skabe grøn magi på din tallerken.
1. Lille universalkniv
De første grøntsager er typisk små og delikate med masser af smag. Nogle tidlige eksempler inkluderer forårsløg, gulerødder og radiser. Vælg en lille universalkniv eller rodfrugtkniv til de mindste ingredienser og nyd dem som de er - hakket i en frisk forårsalat.
Se produkt tips
2. Grøntsagshakker
Årets første hvidkål og spidskål vækker måske ikke lige så stærke forårsfornemmelser? Men hvis du skærer kålen op med en grøntsagshakker og lægger den på grillen i et par minutter, så lover vi, at du tænker anderledes.
Se produkt tips
3. Skræller
At skrælle de første spæde grøntsager er overflødigt. Skallen er normalt så tynd, at de blot skal børstes og skylles. Du kan dog bruge en skrællekniv til at skære grøntsagerne i fine strimler. Hvorfor ikke lave grøntsagspasta af squash?
Se produkt tips
4. Kokkepincet
Forårets første asparges er en sand delikatesse - lige så god dampet som råstegt eller grillet. Uanset tilberedningsmetode er en kokkepincet guld værd, når man arbejder med asparges. Det stabile greb gør arbejdet til en leg.
Se produkt tips
5. KØKKENSAKS
Klippet og skåret! Globals køkkensaks har et mikro-tandet blad. Saksen er fremragende til alle de grønne krydderurter i urtehaven, såsom purløg og persille.
Se produkt tips
OPSKRIFT TIPS!
Ønsker du at prøve en relevant opskrift? Bevar årets første grøntsager ved at stege dem i ovnen! På den måde opnår de en sprød overflade, samtidig med at de forbliver søde og bløde indeni.
TIL OPPSKRIFTEN