Har din kniv mistet sin skarphed? Med Globals vådsliber bliver den skarp igen på ingen tid. Her viser den professionelle kok Sebastian Gibrand, hvordan sliberen fungerer.
Intet ødelægger glæden ved madlavning så hurtigt som en sløv køkkenkniv. Pas godt på din kniv ved at skærpe og slibe den med jævne mellemrum. Hvis kniven er blevet rigtigt sløv, er du måske nødt til at slibe den med en slibesten, men hvis du bare vil friske skarpheden op, er en vådsliber den mest praktiske løsning.
Se videoen, eller følg nedenstående trin for at lære, hvordan du bruger Globals knivsliber.
FORSKELLIGE SLIBEHJUL
Globals vådsliber har slibehjul i to forskellige finheder: en mellemgrov (240 i kornstørrelse) og en fin (600 i kornstørrelse).
FYLD MED VAND
Før du bruger sliberen, skal du fylde den med vand. Det holder hjulene rene og forhindrer, at kniven bliver varm.
DEN RIGTIGE VINKEL
Du behøver ikke at tænke på, at du skal holde kniven i en bestemt vinkel. Slibehjulene er indstillet efter Global og andre japanske knive, som har en slibevinkel på 10–15 grader.
SKÆRPNING
Skærp kniven ved at trække bladet igennem de to slibehjul. Start med syv til ti lette bevægelser på det mellemgrove hjul, og afslut med det samme antal på det fine hjul.