Få mest muligt ud af sommerens frugter og bær ved at konservere, lave saft og sylte dem. Her har vi samlet tre lækre opskrifter på blommer, brombær og æbler.
At tage en lille del af sommeren med ind i efteråret kan give lidt ekstra solskin på de mørke dage. Ved at forarbejde sensommerens frugter og bær kan du nemt tilføre et lille ekstra strejf af luksus på en kedelig hverdag. Herunder har vi samlet tre nemme opskrifter, der gør dig sikker på succes: Syltede blommer, brombærsyltetøj og æblechutney. Håber, det smager!
FORARBEJDEDE FRUGTER
Denne dessert består af friske blommer og brombær, der konserveres i en lage af rom og sukker, og det er virkelig et eksempel på, at hvis du venter på noget godt, kan du få lov at vente længe. For at få et rigtigt godt resultat skal du nemlig lade din romtopf stå i cirka en måned.
ROMTOPF
Solmodne brombær bliver ofte spist lynhurtigt, men hvis du har plukket ekstra, er det perfekt at lave syltetøj af dem. Denne opskrift indeholder desuden både mynte og lime for at gøre den lidt ekstra frisk.
BROMBÆRSYLTETØJ
Et glas med hjemmelavet chutney er en rigtig solstråle, man kan hente frem, når man har brug for den om efteråret. Varme indiske retter som tikka masala eller daal smager ekstra godt med en klat hjemmelavet æblechutney, som her har fået selskab af kanel og chili.
ÆBLECHUTNEY