Har du svært ved at beslutte, hvad du skal lave til nytår? Vi har sammensat en treretters menu, der giver aftenen et ekstra pift. Bag opskrifterne står den professionelle kok Sebastian Gibrand.
Sebastian Gibrand er en rigtig konkurrencekok. Han har bl.a. været leder af det svenske kokkelandshold, vundet Kokkekampen på svensk tv og repræsenteret Sverige i den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d'Or. Hans opskrift er noget ud over det sædvanlige – og derfor perfekt til en festlig lejlighed som nytårsaften. Menuen står på tatar og shoestring fries efterfulgt af en sprødbagt løjromspizza. Og som prikken over i'et afsluttes middagen med en hvid chokoladepannacotta.
Velbekomme og godt nytår!
BØFTATAR MED TATARSAUCE & SHOESTRING FRIES
Bøftatar til forret er et sikkert hit, ikke mindst nytårsaften. For at få perfekt runde bøffer hakker Sebastian oksekødet i en kødhakkemaskine og bruger en udstikkerring, når han anretter det. Tataren får selskab af lækkert tilbehør som sprøde pommes frites, blade af friske urter og en krydret tatarsauce.
TIL OPSKRIFTEN
TARTE FLAMBÉE MED KARTOFLER OG LØJROM
Tarte flambée er luksusmad, der er nem at lave. Det er en fransk udgave af pizzaen med en sprød bund af ugæret dej. Prøv Sebastians opskrift, hvor de klassiske toppings som skinke og løg er erstattet af den svenske »kaviar« løjrom, kogte kartofler og dild. Den bliver helt sikkert et hit hos nytårsgæsterne.
TIL OPSKRIFTEN
HVID CHOKOLADEPANNACOTTA MED APPELSINGRANITÉ
Sebastians pannacotta med appelsingranité er den perfekte afslutning på middagen, hvor syren fra granitéen skaber en fin kontrast til chokoladens sødme. Retten kræver godt nok en del forberedelser. Men hvis du lykkes med den, kommer du til at score mange stilpoint!
TIL OPSKRIFTEN