Sæt farve og smag på middagen med syltede grøntsager! Her byder Ludwig Tjörnemo fra det svenske kokkelandshold på sin bedste opskrift.
Syltede grøntsager er lækkert tilbehør, der passer til alt fra kød og grillet fisk og skaldyr alt efter hvilke grøntsager du vælger at anvende. Hvorfor ikke gøre som Ludwig Tjörnemo og bruge forårets smag i glaskrukken? Allerbedst bliver det hvis du lægger grøntsagerne i lage dagen før servering.
INGREDIENSER
(ca 10 portioner)
1 st gulerod
1 st pastinak
1 st fennikel
6 blade ramsløg
Lage
0,5 dl eddike
1 dl vand
1 dl sukker
10 st sorte peberkorn
2 st stjerneanis
SÅDAN GØR DU
Bring eddike, vand og sukker i kog i en kasserolle. Rør det sammen til sukkeret er opløst. Tilsæt peber og anis og tag det af varmen.
Skær gulerødder og pastinak i små tern. Skær fennikel i tynde skiver – læg grøntsagerne i en glasbeholder og hæld den varme lage i. Top med ramsløg, inden du lukker låget.